Små, fargerike mellommåltider er fint for barn. Her er noen forslag til servering av frukt og grønnsaker til de minste.
Frukt
Ta epler, appelsiner, bananer og druer.
Del opp eplene i båter, skrell bananene og del dem i to, og skjær appelsinene i båter. Legg alt på en stor tallerken sammen med druene, fordelt i fine grupper.
Barn er glad i frukt og liker å få den servert i mindre porsjoner. Da blir frukten både mer innbydende og lettere å spise. Imotsetning til når de får et helt eple som de bare spiser
3-4 biter av, fordi det blir for stort.
GrønnsakerTa gulrøtter, kålrabi, blomkål, cherrytomater og agurk.
Skrell gulrøttene og kålrabien og skjær dem i staver eller biter, og del blomkålen i små buketter. Legg det hele på et fat sammen med tomatene og staver med agurk, og server det til barna når de er hjemme. Sunt og godt mellom måltidene, eller før middagen om barna er sultne. Grønnsakene kan også tas med i en boks når dere skal ut på tur. Perfekt om sommeren når solen skinner og man er ved stranden, i tillegg til flasker med kaldt forfriskende vann.
Grønnsakene er gode å knaske på. Gulrøtter kan gjerne være tilgjengelige i kjøleskapet hele dagen: staver med gulrøtter i en kopp eller plastpose.