Hvordan blir man fri fra en depresjon?

En hjelp på veien kan være:

- Fast døgnrytme
- Mosjon og aktivitet
- Sollys!
- Turer i naturen
- Omgang med venner
- Og meningsfylte ting som gjør deg glad.

* Om du har dagen fri, så forsøk allikevel å holde den vanlige døgnrytmen din. Stå opp om morgenen til vanlig tid. Lag et program for dagen, gjerne kvelden før, så har du noe å stå opp til og se frem til når du våkner. Velg positive aktiviteter som du liker. Det er vesentlig at du går ut en tur i løpet av dagen. Best av alt om formiddagen så du får oppleve sollyset. Ta en spasertur i parken eller en tur i marka. Smil til dem du passerer underveis, og ta gjerne en prat. Det finnes mange hyggelige mennesker.

* Ring venner og avtal å møte dem. Gå ut og møt andre, selv om du ikke har lyst. Dette gjelder oss alle, også når vi bare er litt nedstemte. Vi trenger bevegelse og positive impulser som får tankene bort fra tristheten. Ofte er det overraskende lite som skal til før humøret er tilbake; en blå himmel, noen barn som leker, et smil fra en forbipasserende.
Når du skal ut, så vær sammen med positive mennesker som gjør deg godt, som har lett for å le og se det positive i livet. 
( Unngå venner og familiemedlemmer som trekker deg ned. )

* Også når man er slapp og trett, trenger man litt aktivitet. Ved å sitte i en stol blir man bare slappere. Så selv om det er et lite tiltak å gå ut, så er det verd det. Vi trenger frisk luft og noen nye synsinntrykk i løpet av dagen. Fyll dagene dine med aktivitet. Det er langt lettere å synke ned i en depresjon når livet er stillestående.

* Om det er vinter kan du kjøpe en lyslampe å lyse opp dagen din med. Lampen koster rundt 2-3000 kroner og kan hjelpe mot vinterdepresjon. Etter at du selv har sittet foran den en stund, kan du la potteplantene dine få nyte gleden av lyset.
Det er også viktig at du har god belysning hjemme hos deg. Kjøp noen ekstra lamper og spotlights så rommene blir gode å være i. De nye lampene vil umiddelbart lyse opp sinnet ditt og gjøre deg godt.
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season