Barnehagebarn

Når barna er hjemme, skal de spise den samme maten som de andre i familien, men ha noen flere mellommåltider. Små mager trenger små porsjoner ofte. Derfor er det lurt å alltid ha et godt utvalg av frukt og grønnsaker i huset, og tilby barnet vann å drikke når det er tørst.

Kosthold i barnehagen
Det viser seg at en del barnehager tilbyr barna en mangelfull og usunn kost. Undersøkelser viser at det er for lite grønnsaker og grovt brød, og for mange feiringer med kaker og brus. Da mange barn spiser to til tre måltider i barnehagen om dagen, er det viktig at maten de får der er næringsrik og god.

Ernæringsmessig er det enkelt å gjøre maten sunnere. For å øke grønnsakstilbudet kan man gi barna gulrøtter og kålrabi i små staver eller biter, cherrytomater, agurk og paprika til frokost og lunsj, og servere kokte grønnsaker til middagen. Det fine brødet kan byttes med en litt grovere type som inneholder mer vitaminer & mineraler, jern og fiber (grad 2 eller 3 på brødskalaen som står utenpå brødposen).
Til festlige anledninger hvor noe skal feires, kan man dele opp forskjellig frukt og legge det på serveringsfat til barna, for eksempel slik: eple-og appelsinbåter, bananer delt i biter, druer og annet man måtte ha. 

I de fleste barnehager får barna en flott bursdagskrone på fødselsdagen sin, med innskriften Gratulerer! og navnet sitt. Kronen blir satt på hodet til fødselsdagsbarnet mens bursdagssangen synges: "Hurra for deg som fyller ditt år, ja deg vil vi gratulere!" Alle små fødselsdagsbarn blir glade over den fine kronen og tar den stolt med seg hjem.
Kakene, bollene og brusen som i dag serveres ved siden av kan lett tas bort uten at barna vil reagere. Etter en kort undringsperiode og etterspørsel etter det søte, vil de snart venne seg til å feire uten. Kronen som settes på hodet er den flotteste feiring av alle. 

Om barnet ditt går i en barnehage hvor det er mange bursdagsfeiringer og ernæringen ikke er så god, kan dere som foreldre ta tak i dette og formidle det til de ansatte. Barn er i vekst og trenger den beste næringen de kan få.Nøkkelord; Ernæring barnehagebarn 

 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season