Hva kan man forvente av en terapeut?

Når man søker hjelp i form av terapi, er man ofte litt usikker og redd, og har liten mulighet til å stille opp for seg selv. Jeg vil derfor ta med noen ord om hva du kan forvente av en terapeut.

Du har rett til å forvente at terapeuten:
- møter presist til timen
- lytter til deg uten å avbryte
- snakker et dannet språk
- ikke tar telefoner i løpet av timen.

I det hele tatt, viser deg interesse og respekt. Si ifra om terapeuten avbryter deg eller bruker ord du ikke liker. Si også ifra om terapeuten går for fort frem eller blir for engasjert. En ivrig terapeut kan være svært slitsom når du selv sitter der kraftløs og matt. Hvor godt ment det er, passer ikke engasjementet deres i alle situasjoner. En terapeut vil aldri kunne bli ferdigutdannet, og har mye å lære av klientene sine, som deg. Så prøv å si ifra når terapeuten gjør eller sier noe som gjør deg utilpass. Om du føler deg avvist og lite forstått, er det best å bytte terapeut.

Terapeuten er svært viktig i en terapisituasjon, så om du ikke føler seg vel sammen med henne, så se deg om etter en ny. 
Er du i tvil, så si adjø. Fornemmelsen din stemmer som oftest.
Ikke mist troen om du må prøve deg litt frem. Om du var uheldig ved første forsøk, så finnes det andre terapeuter som passer for deg. Forutsetningen for en god terapi er at du har tillit til terapeuten og tro på terapiens form. Om du føler du ikke kommer noen vei med terapien, så husk: det er ikke deg det er noe galt med. Terapeuten er satt til å hjelpe deg, og det er terapeutens begrensinger det her handler om, ikke deg. Min erfaring er at en dyktig terapeut raskt får satt ting i gang, og fyller deg med håp og tro.
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season