Mandelmelk

Mandelmelk kan drikkes som den er, serveres til frokost og brukes til desserter.
Her er oppskriften på den hvite og lyse varianten, laget av mandler uten skall.

2dl mandler uten skall
6dl vann

Bløtlegg mandlene i vann i rundt 10 timer (24timer om de har skall.)

Etter bløtleggingen, hell av vannet og skyll mandlene.

Videre oppskrift:
6dl vann*
søtning** 
1/2ts vanilje

Finmal mandlene i blenderen og tilsett vanilje, sukker/frukt og vann.

*Om du ønsker en tykkere melk, er det bare å redusere vannmengden.

**Søtning: 1banan, 2ts sukker, noen bløtlagte dadler eller fikener. 

Blend til en lys og fin mandelmelk.

Servering
Melken serveres til frokost, til desserter og der en ellers bruker melk.

*Holder 2-3 dager i kjøleskapet i en flaske/et glass med lokk.

*Mandler er basiske og gode for helsen :-)
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season