Bursdag

Fødselsdager er fest! Barna rent overveldes ved synet av alle de gode søtsakene som møter dem: kaker, boller, sjokolader og brus. En sukkerdrøm av dimensjoner som får kroppene til å krible bare ved synet, og som alle må smakes på. Herligheten er rene sukkerfesten for barna, med tilhørende oppstemthet og energiutfoldelse.
         
Bursdager er hyggelige og skal feires med glede og lyst, med kaker og boller der barn kan spise så mye de vil. Det er bare så mange som fyller år og så mange anledninger hvor de små kroppene fylles av sukker og kunstige tilsetningsstoffer. Med bursdagskake i barnehagen, familiefeiring hjemme og påfølgende barneselskap - i tillegg til bursdagene til alle de små vennene. Det er ikke få kakestykker som nytes i løpet av en 4-åring sitt liv.

Bildet til høyre med de fargerike kakene får oss alle i godt humør. Det lyser av feststemning og glede. Kakene er fantastisk fint laget, en glede å se på. Men om vi ernæringsmessig ser litt nøyere på prakten; hva inneholder disse kakene og hvor kommer ingrediensene fra? Ta en titt på de fargerike muffinsene, hvor kommer den turkise glasuren ifra? Har du noen gang sett noe lignende? 
Kakene som ser så gode og innbydende ut inneholder et vell av kunstige stoffer, i form av farger og smakstilsetninger. Foruten mye sukker. Og dette er hva de små serveres i utallige bursdager i løpet av året.

I artiklene som følger kan du lese om forslag til en like fargerik, men sunnere bursdagsmeny og morsomme aktiviteter til barneselskapene. Det beste ved en bursdag er å ha det gøy! Alle barn er enige i det. 


 

 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season