Måter å formidle følelsene sine på


Hva gjør man når man blir sint på andre? Det beste er utvilsomt å ta vare på seg selv, samtidig som det er en balansegang i forhold til den andre. Hvor mye man enn ønsker å formidle sinne til den andre med klare ord, føles det ikke godt om man gjør det. Man får sjelden den roen man håpet etter å ha tatt sinnet sitt ut på en annen. Man støtter seg selv, men behandler den andre på et dårlig vis.

Om du innleder en samtale med bebreidelser, vil den andre også lukke ørene umiddelbart og gå i forsvar, uten engang å lytte til det du sier. Slik sett er det bedre om du tar det opp med personen på et rolig vis en dag dere begge har tid. Om du i tillegg tar utgangspunkt i deg selv og dine egne følelser, vil den andre lytte mer til deg, enn om du innleder med en strøm av bebreidelser. Og man kan få en god samtale der begge kan formidle tankene sine. Ofte opplever man ting på forskjellig vis. Og så lenge vi ikke kan lese den andres tanker, trenger man å snakke sammen og oppklare ting med jevne mellomrom. Ved å vise den andre respekt vil du også bli møtt på samme vis tilbake.

Ting er ofte lettere i teorien enn i praksis. Men trening gjør godt. Og om du er for sint til å gjennomføre en samtale på rolig vis, så gjør noe fysisk først. Vask huset eller ta en sykkeltur. Om du velger sykkelen: tilbakelegg alt du finner av oppoverbakker og ta ut alt-du-har. Og litt til. Tren til kroppen din er så sliten at du ikke ønsker annet enn å sige ned i en god, myk stol. På det vis forløser du mye av sinnet. Du får avreagert og blir trett og får byttet ut adrenalinet med roligere og mer søvndyssende stoffer.

Når man er sint får man høyt adrenalin. Hormonet gjør at blodet strømmer til musklene våre og gir oss enorme krefter. En fantastisk energi som kan brukes til positive aktiviteter. Ikke steng energien inne, men ta den ut på noe kreativt som et oppussingsprosjekt, eller fysisk som en løpetur. Med en god opplevelse i forkant vil en samtale også kunne gjennomføres lettere. Og den andre parten vil lytte mer til ordene du har å si. Men ikke glem å legge inn litt ekstra med tid. En motpart vil alltid ha et ord med i laget og formidle sin opplevelse av det du formidler. Så vær litt tålmodig...
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season