Når vi spiser mye søtt som i julen; julekaker, marsipan, konfekt, riskrem og annet, venner kroppen vår seg til mye sukker - og ønsker mer. Når vi etter jul går over til en sunnere kost, får vi derfor umiddelbart et ønske om noe søtt.
Grønnsaker og nøtter er det beste å spise i denne overgangsperioden.
Mat med mye karbohydrater som fint brød, loff og spagetti vil forlenge søtbehovet. Mens rå grønnsaker - av alle slag - vil stabilisere blodsukkeret ditt. Jo raskerer, jo mer du spiser. I likhet med proteiner, i form av nøtter og belgvekster. Så lag deg gjerne en salat med grønnsakene du liker best, strø over nøtter og tilsett litt olivenolje og hygg deg med den til lunsj eller kvelds.
Om du lager en stor bolle, kan du sette den i kjøleskapet og forsyne deg når du selv ønsker. Enkelt og lett!
Skrelte gulrøtter, kålrabi og blomkålbuketter er også fint å spise i løpet av dagen, på samme vis som nøtter og mandler.
( Frukt har dessverre ikke den samme effekten, da den inneholder mye fruktsukker som vil vedlikeholde behovet for søtt. )