Nøttepaté med urter

Det går fint å blande nøtter i en postei. Mandler, valnøtter og pinjenøtter
kan gjerne brukes sammen.

Oppskrift:
4dl mandler og valnøtter (blanding)
1liter vann (bløtlegging)

2-6ss vann
4ts sitronsaft
4ss frisk kruspersille
2ss gressløk
2ts urtekrydder
1ts hvitløk
litt pepper

Bløtlegg nøttene i vann, i 12 timer.

Etter bløtleggingen:
Hell av vannet og skyll nøttene.

Finmal nøttene i en mandelkvern.
Findel kruspersillen og gressløken.

Legg så nøttemassen i blenderen, tilsett sitron, urter og 2ss vann.
Blend i ett minutt.

Tilsett mer vann ved behov, 1ts av gangen, til det blir en fin, kremaktig postei.
(Nøttene inneholder allerede vann etter bløtleggingen.)

Oppskriften gir en liten skål med nøttepostei.

Servering
Serveres på flatbrød eller som dipp til rå grønnsaker.

 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season