Egenpleie

Et godt liv innebærer også at vi tar vare på kroppen vår og steller den pent, og gir oss tid til litt selvpleie. Noen ganger kan det være håret som trenger omsorg, andre ganger hendene eller føttene. Felles for all form for egenpleie er at den gjør oss godt, spesielt om vi er slitne og trette. Her er noen forslag til hva du kan gjøre:

Om du ønsker en friskere farge i ansiktet ditt, kan du rense huden din og legge på en oppkvikkende ansiktsmaske. Deretter kan du krølle deg sammen i sofaen med noe hyggelig lesestoff, mens stoffene renser og nærer huden. Eller om du riktig vil kose deg, kan du samtidig sette føttene dine i et godt og varmt fotbad. Det kan du vel så gjerne gjøre inne i stuen som på badet. Bare husk å ha et håndkle tilgjengelig i nærheten, før du setter føttene i vannet :-)

Om du ønsker noe å spise mens du sitter i ro, kan du på forhånd lage deg en fruktbolle eller noen delikate smørbrød og en kopp te.

Meningen med egenpleien er at den skal være avslappende og gi deg hvile i en time eller to. Å ta vare på seg selv er vel så viktig som å gi omsorg til andre, og oppleves helt vidunderlig. Man behøver ikke å reise til et spa for å fylles av luksusfølelse. Den kan man vel så fint skape hjemme. Om du i tillegg setter en vannbolle med levende lys på bordet ved siden av deg, og lytter til nydelig musikk, får du til fulle oppleve roen og gleden i nuet. 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season