Sorg

Vi ønsker alle å leve et lyst og godt liv, uten smerte og motgang. Men hvor gjerne vi ønsker, får vi sjelden det. Livet gir oss sorg og smerte, i større eller mindre grad.

Noen av de menneskene som har berørt meg mest opp gjennom livet, er mennesker som har opplevd dypere sorg. Ved å miste et barn, et dyr de var inderlig glad i, en venn. For meg er det alltid stort å møte mennesker som disse. Mennesker som har vært gjennom smerte og sorg. De formidler en større og dypere dimensjon av livet enn det overfladiske som ofte omgir oss.

Det skjer noe dyptgripende i oss når vi opplever sorg. Fra tidligere å ikke berøres, forstår vi med ett andre i en lignende situasjon; som mister en de er glad i, opplever smertefull sykdom eller tap på annet vis. Mange som selv har opplevd sorg, engasjerer seg også i frivillig arbeid etter hvert som sorgen leges, og føler de får et godt og meningsfylt liv.

Når man gjennomlever en dypere sorg, får man en innsikt man ikke kunne ha ervervet på annet vis. Mange opplever også at de får en ny oppgave i livet, en oppgave som springer ut fra hjertet med et genuint ønske om å hjelpe andre. Det er så fantastisk å se hvor vakre mange mennesker blir etter en sorgprosess. Så hjelpsomme og gode, og fylt av omsorg for andre. Sorgen gjør noe med oss alle. Og jo dypere og mer smertefull den er, jo vakrere blir vi i vårt indre. Sorgen har så mange gaver. Om vi bearbeider den, får livet vårt en ny dimensjon. Men først etter at vi har gjennomlevd smerten.

Nøkkelord; Sorg

 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season