Sesammelk smaker nydelig sammen med banan.
Oppskrift
1dl sesamfrø
2 modne bananer
2 glass rismelk
evt litt friskpresset eplejuice
Fremgangsmåte:
Skyll frøene, legg dem i vann og la de spire i 8-10 timer.
Hell så av vannet, skyll frøene og legg dem i blenderen sammen med bananen, delt i biter.
Blend til krem.
Tilsett rismelk og blend til smoothie.
Oppskriften gir 3 glass sesammelk.
Servering
Sesammelken drikkes som den er, duggfrisk og kald.
*Sesammelk med banan kan stå kjølig i en- til to dager, avhengig av hvor moden bananen er. Jo mer moden, jo kortere tid.
*Sesammelk kan også lages med avskallede frø. Det gir en lysere melk og mildere smak.
Men næringen som sitter i skallet vil gå tapt.
*Bananmelken kan også lages uten å bløtlegge frøene, både med og uten skall. Husk bare
å skylle frøene først.
Jo mer moden bananen er, jo bedre blir drikken!
(Oppskriften inneholder rismelk og hører derfor ikke til under temaet "Råkost", men er
en link til Sesammelk.)