Sesammelk med banan

Sesammelk smaker nydelig sammen med banan.

Oppskrift
1dl sesamfrø
2 modne bananer
2 glass rismelk

evt litt friskpresset eplejuice

Fremgangsmåte:
Skyll frøene, legg dem i vann og la de spire i 8-10 timer.

Hell så av vannet, skyll frøene og legg dem i blenderen sammen med bananen, delt i biter.
Blend til krem.
Tilsett rismelk og blend til smoothie.

Oppskriften gir 3 glass sesammelk.

Servering
Sesammelken drikkes som den er, duggfrisk og kald. 

*Sesammelk med banan kan stå kjølig i en- til to dager, avhengig av hvor moden bananen   er. Jo mer moden, jo kortere tid.

*Sesammelk kan også lages med avskallede frø. Det gir en lysere melk og mildere smak. 
Men næringen som sitter i skallet vil gå tapt. 

*Bananmelken kan også lages uten å bløtlegge frøene, både med og uten skall. Husk bare
å skylle frøene først.

Jo mer moden bananen er, jo bedre blir drikken!

(Oppskriften inneholder rismelk og hører derfor ikke til under temaet "Råkost", men er  
en link til Sesammelk.)

 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season