Sorger i livet

Livet kan inneholde mye sorg, mer enn vi ofte er klar over. Mange går med sorg inni seg som de ikke vet om. Når en man er glad i går bort, fylles man umiddelbart av sorg. Men man kan også oppleve sorg når man mister mennesker som er i live eller opplever tap på annet vis. Det er det ikke så mange som tenker på. Da fylles man ofte av så mange andre følelser som smerte, sinne og fortvilelse, at man ikke er klar over at tapet har skapt en sorg. Det kan være sorg over en barndom som man aldri fikk oppleve, over ikke å ha blitt sett og elsket som barn. Sorg over et vennskap som tar slutt. Man kan også oppleve sorg i forbindelse med sykdom, en smertefull sorg over ikke å være frisk og kunne ta del i livet slik man ønsker. Sorgen kan også komme ved en skilsmisse, når man må gi slipp på drømmen om en fremtid som familie, og for noen, en ektefelle som man fortsatt er glad i.

Når man opplever ting som dette, kan man føle smerte, tomhet og fortvilelse uten å vite at man går med en sorg inni seg over det som har hendt. Om bestevenninnen din en dag får en ny venninne og ikke lenger ønsker å ha kontakt med deg, vil det under fortvilelsen og smerten du føler, alltid ligge en sorg. En sorg som vil være dypere, jo mer glad du var i henne. Det finnes så langt flere sorger enn kjærlighetssorg.

Om man ikke får grått og bearbeidet sorgene i livet, vil man lett kunne bli nedstemt og deprimert. Å miste noen som står en nær, vil alltid medføre sorg, i likhet med en vanskelig barndom. Vi fylles av sorg, det er slik vi er skapt. Og den beste måten å løse opp sorgen på er ved å gråte.
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season