Heller observere enn reagere

Barn har masse energi og er både høyt og lavt i løpet av dagen. De fleste ganger går det bra, men noe ganger ikke, som når husets fineste blomstervase går i gulvet under lek. Barn blir ofte redde når slike ting skjer, med tanke på hvordan de voksne vil reagere. Barna skulle ha sluppet det. De fleste uhell skjer uten at det er ment. Det hadde vært fint om omgivelsene kunne møte slike hendelser med ro. Å ha barn innebærer lek og liv, så slik sett kan man bare se på "uhellene" som en del av det å ha barn. Konstatere at det er skjedd, uten å aktivisere følelser. Det fine er at man kan lære seg opp til det. Ved siden av å vise barnet respekt, får man også mye igjen for det selv. Det er alltid godt når situasjoner kan møtes på rolig vis.

Vi er alle heldige som får tilbringe tid sammen med barn. En saftflekk på sofaen eller duken, har ingen betydning i forhold til alt det fine de små gir oss. Hvordan ville livene våre ha vært uten dem?

Vi reagerer alle ut fra hvordan vi har det inni oss. Tenk deg at du hadde nyvasket gulv og barna dine kom løpende inn med skitne støvler, hvordan ville du ha reagert? Om du tidligere på dagen var blitt tilbudt drømmejobben din, ville du knapt ha reagert, bare tørket av gulvet i ren glede, som følge av lykken du følte inni deg. Om du derimot er sliten og lei, vil dette snart kunne gå ut over omgivelsene dine.
Det er ikke riktig å la disse følelsene gå ut over barn. Så neste gang det skjer noe som gjør deg oppbrakt, husk at reaksjonen din ikke står i forhold til situasjonen, og tenk heller på hvor heldig du er som har barn. 

La barna få føle seg elsket og trygge, også i situasjoner hvor noe går galt, som når melkeglasset velter eller ballen de leker med treffer blomstervasen. Slikt kan skje for oss alle, liten som stor.
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season