Måter å slippe sinne på

* Si ifra når andre sier eller gjør noe du ikke liker. På det vis slipper du å bygge deg opp et sinne til du en dag sprekker. Når man blir sint har ting ofte bygget seg opp og samlet seg over lengre tid. Man har gått med irritasjonen over tid.

* Si nei til ting du ikke ønsker å gjøre. Om man til stadighet imøtekommer andre uten å ta hensyn til seg selv, vil man snart bygge seg opp et sinne. Så neste gang noen ber deg om en tjeneste, kjenn etter om du vil gjøre det før du svarer. Og svar nei, om du ikke vil.

* Tankegangen blir snever, utrolig snever når man blir sint. Selv det fineste menneske med mange positive sider, ser man kun det negative ved. Det eneste du ser er det som irriterer deg der og da. Du ser ingen av de positive sidene som til vanlig kjennetegner personen. Så når du blir sint på en annen; prøv å se personens gode sider også. Det kan jo muligens være du selv som er litt lite objektiv... Vi kan selv velge hva vi vil rette oppmerksomheten vår mot. Personen som helhet eller kun det som irriterer oss.

* Når vi blir sinte som følge av ubetydelige ting, står heller ikke reaksjonen vår i forhold til situasjonen. Vi kan da isteden rette oppmerksomheten mot noe positivt i livet vårt. Her er to eksempler:

Du kommer hjem fra en tur i marka. Opplevelsen har fylt deg med glede og energi. Men idet du kommer hjem ligger det en uventet regning og venter på deg i postkassen din. Du blir sint og ergelig. I løpet av et øyeblikk er de gode følelsene som blåst bort og dagen ødelagt. Men ikke mer enn du selv vil. Like raskt som du skiftet fra glede til sinne, like raskt kan du bytte følelsen tilbake til glede igjen. Prøv å se!

Dette lar seg gjøre i alle sammenhenger. Om du har vært på handletur i byen og kjøpt noe fint, møtt en hyggelig person eller opplevd noe annet som har fylt deg med glede, så tenk på opplevelsen og ta tilbake den gode følelsen, om du senere på dagen blir sint på grunn av noe som skjer. Ved mindre hendelser i livet kan vi selv     - til enhver tid - velge hvilke følelser vi vil ha, og velge glede når vi ønsker det.
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season