Spedbarn - ernæring

Velkommen til verden, lille venn... 

Fra å ligge trygt og godt i morens mage, omgitt av vakre farger i myke omgivelser, har den vesle nå kommet ut og skal erfare livet. Noe av det første som venter er morsmelken. En drikk som vil nære babyen i månedene som kommer.

De første dagene etter at barnet er født, har morsmelken en litt spesiell konsistens. Den er tykk og rik på proteiner og kalles råmelk. Proteinene, i form av antistoffer, styrker immunsystemet til barnet. Etter noen dager endres melken og blir tynnere. Proteininnholdet går ned, mens andelen av fett og karbohydrater øker. Og melken går over til å bli det som kalles "moden melk". Det er denne melken som babyen vil næres av resten av ammetiden.

Måltidets to deler
Morsmelken endrer seg gjennom måltidet. Når barnet begynner å suge er melken rik på karbohydrater. Siden det er en tid siden babyen har spist, har blodsukkeret sunket, slik at den lille trenger glukose. Begynnelsen av måltidet er også ment å slukke tørsten deres.

Når barnet har drukket en stund, øker fettinnholdet i melken. Barnet trenger dette fettet. Derfor er det viktig at det får drikke i mer enn fem minutter, og spise til det er mett. Babyer er ofte mette etter en halv time. Når det gjelder tidspunktene for amming, er det best å la barnet bestemme og regulere det selv.

Morsmelken er perfekt for babyen. Den inneholder alle næringsstoffene som barnet trenger, med unntak av D-vitamin. I tillegg er den passe varm, alltid fersk og lett for den lille å drikke.Nøkkelord; Ernæring Spedbarn

 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season