Hvordan leve med angst?

Når man får angst, føles det som om man helt mister kontrollen på grunn av alt det uforståelige som skjer inni en. Det vil derfor hjelpe deg mye om du greier å leve livet ditt som før; fortsette med studiene dine, gå på arbeid og ha friluftsliv og omgang med venner. Det vil gi deg trygghet i situasjonen du er i.

Ved frittflytende angst er det beste rådet mitt at du lytter til kroppen din og er god mot deg selv. Gjør det som føles best for deg: Gå i butikken en tid på dagen da det er lite folk og du slipper å stå i kø. Unngå situasjoner hvor du vet at angsten forsterkes, der det lar seg gjøre. Når angsten slår ut forteller den at du ikke er rede for situasjonen og mangler ro til å møte den. Så om du ønsker å være inne en dag for å slippe å gå ut, så gi deg selv den fristunden. Om du føler deg tryggest hjemme, alene for deg selv, så vær alene. Om du føler deg tryggest med andre mennesker rundt deg, så oppsøk andre og be venner hjem til deg. Det sentrale er at du ikke presser deg til ting du ikke føler for. Ved å ta vare på deg selv vil du lettere finne årsaken til angsten og lege den.

Men ikke trekk deg helt bort fra livet. Utfør de gjøremålene du trenger og møt venner med jevne mellomrom. Om du unngår å gå i butikken eller ta bussen over en lengre tid, vil det senere bli enda vanskeligere for deg å gjennomføre det. Så prøv å finne balansen som passer deg best.
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season