Gravide - ernæring

Vente barn... barn i magen... lykkelige omstendigheter. Formuleringene er mange om denne spesielle og vakre tiden når man venter barn.

Det er viktig med et godt kosthold under hele svangerskapet. 1. trimester ( de tre første månedene ) er spesielt viktig, da grunnlaget for fosterets organutvikling legges her. I 2. trimester utvikles organene, mens fosteret i 3. trimester legger på seg fett. Så i de siste månedene må mor og barn få i seg nok energi. 

Som gravid, er det noen mikronæringsstoffer som det er nødvendig at du får i deg. I artikkelen Vitaminer & mineraler kan du lese om hvilke det er og i hvilke matvarer de finnes. 

Et sunt kosthold består av mye frukt og grønnsaker, grove kornprodukter, belgvekster, natur-ris, nøtter og planteoljer. Dette gir en variert og allsidig kost med mye fiber, vitaminer og mineraler, karbohydrater, proteiner og sunne fettsyrer. I tillegg er det fint om du drikker rikelig med vann og reduserer sukkerinntaket ditt.

Husk også å kose deg med maten når du spiser. Når du spiser lunsj, lag en innbydende tallerken med med fargerike grønnsaker ved siden av brødskivene, eller velg et pitabrød fylt med noe godt. Pynt asjetten med salatblader, tomater og agurk og ha en hyggelig stund sammen med den lille i magen mens du spiser. Sunn mat gjør godt for både liten og stor. Når du nærer deg selv, nærer du samtidig den lille og gjør at den vokser seg frisk og sterk.

Om du er vegetarianer og spiser allsidig, kan du fortsette å spise som før. I tillegg kan du ta tilskudd av omega 3 og D-vitamin, og en multivitamin-mineraltablett om dagen, samt kalsium om du ikke drikker melk.  


Vegankost for gravideNøkkelord; Ernæring gravide

 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season