Variert kosthold til gravide


Ved å spise en variert og sunn kost gir du babyen din den beste næringen. Mødre som spiser allsidig under graviditeten og i ammeperioden vil også venne barnet sitt til de ulike smakene. Det du spiser påvirker morsmelken. Variasjonen i smak gjør at barnet lettere vil spise forskjellig mat når det avvennes fra melken.

Spise for to
Det er en myte at gravide skal spise for to. De tre første månedene skal du bare legge til en frukt om dagen til det vanlige kostholdet ditt. De tre neste kan du supplere med et ekstra mellommåltid og en frukt per dag, mens du i den siste delen av svangerskapet inntar to ekstra mellommåltider og en frukt. Et mellommåltid kan her bestå av en brødskive med pålegg.

Morgenkvalme
Det er vanlig å oppleve morgenkvalme de tre første månedene av svangerskapet. For å lette på ubehaget kan det hjelpe å spise lite og ofte, velge kald mat uten lukt og drikke vann. Samt unngå mat med mye sukker og fett.

Fysisk aktivitet
Fysisk aktivitet er godt for både deg og babyen. Du kan, i de fleste tilfeller, fortsette å mosjonere slik du pleier. Om du ikke mosjonerte før du ble gravid, er det fint om du nå begynner med jevnlige spaserturer eller en annen form for mosjon. Fysisk aktivitet har mange fordeler. Ved å mosjonere øker du blodgjennomstrømningen din, noe som igjen øker næringen til fosteret. I tillegg virker fysisk aktivitet appetitt- og vektregulerende, styrker skjelettet ditt og får deg i godt humør.  
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season