Skilek

Det finnes mye morsomt å gjøre på ski om vinteren.

De aller minste kan ta med noen av lekedyrene sine og sette dem langs løypen hvor de går, som bamsen, haren og reven. Med vennene sine rundt seg blir det ekstra koselig å gå på ski. En annen mulighet er å la bamsen titte opp av sekken mens man går.

For de små er det også morsomt å gå et par meter ut i løssnøen og se seg tilbake. Overraskelsen er stor ved synet av sporene som de har laget, øynene stråler av glede: - Se, de fine sporene har jeg laget!

Når barna blir eldre, kan de gå i rekke inn i skogen mellom busker og trær. Førstemann leder an og går der det passer: rundt et tre, videre under noen busker og mellom to nye trær, før neste mann overtar som leder. En artig opplevelse der man kommer nær naturen og får brukt bena i løssnøen.

Kulekjøring er gøy når barna blir eldre. Etter hvert som de blir trygge kan de bøye knærne like før kulen, for så å reise seg opp og strekke armene i været idet de passerer det høyeste punktet. Da blir det med ett litt mer å tenke på ...

Om barna vil kjøre slalom, er det bare å sette noen kjegler eller skistaver med jevn avstand nedover bakken, som ungene kan svinge mellom.

For de litt eldre kan det være morsomt å parallellkjøre nedover en bakke mens de kaster en tennisball mellom seg. I begynnelsen kan de kjøre nær hverandre, for etter hvert å utvide avstanden og hoppe i været idet de tar ballen imot. Da blir det snart både mer utfordrende og gøy.
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season