Påskemeny






Her
er en vårlig og solfylt påskemeny,
gul og orange - sunn og smakfull,
foruten lett å tilberede :-) 

Mye å kose seg med i påsken!






Appelsinjuice

Appelsinen har en frisk smak som passer godt 
når solen varmer.

Ingredienser
4 store appelsiner
1-2dl kald appelsinjuice, vann eller farris.

Fremgangsmåte
Skrell og del frukten i båter og legg den i blenderen.
Tilsett væsken og blend til en fin juice.

Oppskriften gir 2 glass.

Servering
Drikken serveres nylaget med en appelsinskive på glasset :-)





Gul påskesmoothie

2 appelsiner
4 mandariner
2dl ananasbiter
1-2dl kald ananasjuice,vann eller farris

Skrell og del frukten i biter og legg den i blenderen.
Tilsett væsken og blend til en fargerik smoothie.

Oppskriften gir 4 glass.

Servering
Serveres nylaget og kald.

* Om smoothien blendes kort, bevares litt av fruktkjøttet,
noe som gir en ekstra smakfull og god drikk.









Marsipan

Hjemmelaget marsipan med frisk sitrusduft  - og smak av appelsin, sitron og lime.

Oppskrift
4dl mandler med eller uten skall
3-4ss sukker/sirup
2ss Happy Delight*
1-2ss vann

*Happy Delight er tilsatt sitrusfrukt. Man kan også bruke en nøytral planteolje og tilsette 1-2ts sitronsaft.

Fremgangsmåte:
Mal mandlene i en kvern og legg de i blenderen.Tilsett sukker og olje.
Blend til en myk og fin marsipankonsistens. 
Tilsett vann ved behov, én teskje om gangen. Prøv deg forsiktig frem, så konsistensen ikke blir for bløt. Og smak til med sukker.


Oppskriften gir 20 små marsipankuler.

Servering
Marsipanen serveres på et fat, pyntet med kokos og appelsin.




Grønnsaktallerken


Dette er en tallerken som gjør deg glad, både fargene og smaken!
Det eneste du trenger er friske, fargerike grønnsaker og litt soyaost som tilbehør. Velg de grønnsakene du liker best. På bildet er tallerkenen fylt med:

gulrot
rød paprika
små brokkolibuketter
kålrabi
potet
erter (kokte)

Del grønnsakene i passelige skiver og buketter og legg dem på asjetten.

Dip
3-4 skiver soyaost
0.5dl rismelk

Smelt osten i en liten smørgryte sammen med melken. Rør rundt med en visp
til det blir en fin og jevn ostesaus. Hell sausen i en liten skål, sett den i midten
på tallerkenen og nyt måltidet!






Avocado med grønnsakfyll         

Sunn og lettlaget mat passer godt i påsken.
Tilberedningen er lett, bare husk å dele opp grønnsakene før avocadoen åpnes, da den fort blir brun.

Ingredienser
2 store modne avokadoer
12 cherrytomater
1/2 agurk
8ss maiskorn

Havsalt

Skyll tomater og agurk og del dem i små terninger og biter.
Bland dem i en skål sammen med maiskornene.
Tilsett salt.

Del avokadoen, én om gangen. Del den i to, ta ut kjernen og fyll rommet 
med grønnsaker. Gjør det samme med de andre.

Oppskriften gir 2-4 porsjoner.

Servering
Serveres nylaget til lunsj eller som et smakfullt mellommåltid.




 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season