De minste

I dag er det vanlig at barn lærer å gå på ski uten staver. På det vis får de en god balanse og armene er fri. Du kan selv prøve og se hvor fint det går :-) 

La den lille ta de første skistegene sine på en åpen flate hvor det er gode skispor som barnet kan gå i. Gjør det hele til en lek og hjelp og oppmuntre barnet underveis. Å lære å gå på ski kan være en fantastisk opplevelse når omgivelsene er vennlige og blide og gir en mye ros.

Når barnet har lært vanlig gange, kan dere finne en trygg, liten bakke hvor den lille kan lære fiskeben og ploging. I begynnelsen kan barnet gå sidelengs oppover bakken og følge løypesporene ned igjen. Pass på at bakken ikke er for bratt og at den lille kjører nedover med bøyde knær, så fallhøyden ikke blir så stor. Jo slakkere bakken er, jo tryggere vil barnet føle seg og fortere vil det lære.

Når barnet skal lære å ploge, kan dere fortelle at skituppene til barnet er gode venner som ønsker "å kose". Mens skituppene vil være for seg selv når de går fiskeben.

Etter at barna har lært de grunnleggende teknikkene som gange, fiskeben og ploging, kan de gjøre artige ting som å kjøre på ett ben nedover bakken eller ta små hopp underveis. Barn er også flinke til å ta etter andre som gjør noe morsomt og kan kose seg lenge i skibakken.

For ikke å fryse, skal barna alltid ha på seg lue og votter når de er ute på ski, noe som innebærer at de voksne går foran som gode eksempler. Hodet er stedet på kroppen hvor barnet fortest mister varme og hendene blir fort kalde når de faller i snøen. Med lue og votter får alle en behagelig og god dag.
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season