Møte dyr

En ting man skal tenke på når man har dyr er å være avslappet ... fullstendig avslappet, både med hensyn til møbler og rene gulv. For i et hus med hund eller katt, kan det fort skje uforutsette ting.

Da jeg selv skulle kjøpe ny sofa, var favoritten en eksklusiv utgave. Men med dyr i huset ble valget en rimelig sofagruppe fra Ikea. Et særdeles godt valg, sett i ettertid. Katter elsker å kvesse klørne sine på stoler og sofaer, trærne utenfor gis liten oppmerksomhet i den sammenheng. Og hunder rister gjerne av seg regnet i pelsen når de kommer inn. Begge disse handlingene er en del av dyrenes natur. Når man er til stede, kan man vennlig avverge situasjonene. Men i øyeblikk hvor man ikke er i samme rom, går ikke det. Og de øyeblikkene er det mange av i løpet av en dag.

Overraskelsene kan til tider være ubeleilige, så det beste er bare å finne seg i det og forholde seg rolig når uforutsette ting skjer. Mer konstatere at det har skjedd, uten å aktivisere følelser. Det fine er at man kan trene seg opp til det, jeg har selv gjort det. Det er alltid godt når situasjoner kan møtes på rolig vis.

Vi er alle så fantastisk heldige som har dyr. Merker fra ivrige labber på et nyvasket gulv har ingen betydning i forhold til hva de firbente gir oss. Hvordan ville livene våre ha vært uten dem?

Opplevelsene med dyr kan være mange og forskjellige. I artikkelen under kan du lese om to. Den ene om en hund, den andre om en katt. Kanskje du kjenner deg igjen :-)
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season