Før graviditeten

Om du ønsker å bli gravid, er det fint om du forbereder deg på best mulig måte. Det kan du gjøre ved å følge rådene under.

Folat
Det anbefales å ta folat en måned før graviditeten og de tre første månedene av svangerskapet. Folat er et B-vitamin som forebygger ryggmargsbrokk hos fosteret. 

Variert og allsidig kost
Videre anbefales det å spise en variert og sunn kost. Deriblant mye frukt og grønnsaker. Ved å spise variert, vil du få i deg flere næringsstoffer og vitaminer og mineraler.

Jern
Fosteret får jernlageret sitt fra moren. Så du trenger et stort jernlager før du blir gravid. Det kan du få ved å spise matvarer som inneholder jern, som grovt brød og grønne grønnsaker. Drikk gjerne et glass med appelsinjuice eller spis litt rød paprika ved siden av. C-vitamin gjør at jernet absorberes bedre, mens te og kaffe hemmer opptaket.
Men ikke ta jerntilskudd på egen hånd. For store mengder av jern kan være skadelig. Om du ønsker å bli gravid, er det fint om du går til legen og måler jernlageret ditt.

Vitamin A
Vitamin A er nødvendig for normal fosterutvikling, men kan også gi misdannelser hos fosteret ved for store doser. Så ikke ta A-vitamintilskudd på egen hånd.

Om du drikker kaffe, anbefales det å redusere inntaket til 1-2 kopper pr dag.

Den beste forutsetningen for et godt svangerskap får du om du har normal vekt, et sunt og allsidig kosthold og mosjonerer regelmessig. Så spis jevnlige måltider, og innta frukt og grønnsaker, og ellers de beste næringsstoffene som er. Da vil den lille i magen trives og få all næringen den trenger. Et sunt kosthold vil også gjøre deg godt.
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season