Bedre selvbilde

Jo mer vi forstår av livet og vår plass i universet, jo mer meningsfullt blir livet vårt. Om du i dag har en lav selvfølelse, kan du gi slipp på mye av det som omgivelsene dine tidligere har fortalt deg om hvem og hvordan du er. Ta med deg de positive tingene og gi slipp på det som ikke er deg.

Barndommen er ikke alltid like lett. Foreldre kan til tider være veldig ufølsomme og si de mest smertefulle og sårende ord til barn. Ord som at barna er stygge, slemme og umulige. Som barn opplever man at man er slik foreldrene formidler: umulig og lite verd. Først som voksen er man istand til å se virkeligheten slik den er, at utsagnene ikke hadde noe å gjøre med en som barn, men med foreldrenes manglende respekt og umodenhet. Små barn har ofte ikke rett til egne meninger om de går imot foreldrenes. Et liten toåring er ikke "umulig" om han en morgen vil være hjemme istedenfor å gå i barnehagen. Allikevel opplever mange foreldre det slik, når barnet vil gjøre noe som ikke passer med deres egne planer. 
 
Det du nå kan gjøre, er å se tilbake på oppveksten din, på omgivelsene dine som foreldre og søsken, og se på det de fortalte om deg i oppveksten. Tenk også tilbake på vennene dine, lærerne dine og andre du hadde kontakt med. Hvor mye av det de sa om deg stemte med virkeligheten? Om du i dag har en lav selvfølelse, kan du helt sikkert gi slipp på det meste av det som ble fortalt. Prøv å gjøre det. Du er et vakkert og fint menneske. Om du ikke føler det nå, så forsøk å tro det, for det er nettopp slik du er. Prøv å se deg selv slik du virkelig er, og ikke slik du har blitt fortalt av andre. 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season