Middag

Middagen er ofte dagens viktigste måltid, både sosialt og ernæringsmessig. Det er da familien er samlet og barnet får i seg mest grønnsaker og næring.

Det er fint om du oppmuntrer barnet ditt til å smake på mye og spise variert. Om det ikke liker blomkålen eller ertene du gav det, så server det heller igjen ved en senere anledning. Barn må ofte venne seg til en smak før de liker den, smake på den mange ganger. Gjør det hele til en lek. Tilby barnet en liten prøvesmak med jevne mellomrom og ta det greit om barnet ikke liker den. Bare prøv igjen litt senere :-)

Det er også lurt å servere grønnsakene i forskjellig form. Om barnet ditt ikke liker gulrøttene kokt, kan det godt like dem rå, servert i staver eller biter. Spør barnet hvilke grønnsaker det ønsker til middag, og la det delta i tilberedningen ved å skrelle gulrøtter og hjelpe til. Om barnet er lite kan du vente til serveringen og la det ta gulrøttene fra serveringsfatet og over på tallerkenen. Barn syns ofte det er gøy å delta i matlagingen. Ved å være med og tilberede maten blir det også morsommere for dem å spise den.

Stemningen rundt bordet har stor betydning for barnets appetitt og åpenhet til nye retter. Så gjør måltidene hyggelige. Gi barna positiv oppmerksomhet og ros dem når de spiser noe sunt. Om du snakker hyggelig med barnet ditt når dere spiser, vil det lettere spise opp maten på tallerkenen sin. La barnet fortelle om seg selv og opplevelser det har hatt, eller fortell selv en koselig historie. Atmosfæren har alt å si ved et måltid. Sett av god tid til måltidene og gjør stunden til dagens høydepunkt for familien, enten dere er to eller fem. Å spise i hyggelige omgivelser er en fornøyelse for alle, liten som stor. Maten fordøyes også bedre i en fredelig og rolig atmosfære.
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season