Gode råd

La barna få spise når de er sultne, spise ofte og lite med små mellommåltider. En lur ting er å sette en fargerik matboks på kjøkkenbenken som de kan forsyne seg av når de ønsker. Den kan du fylle med oppskåret frukt og grønnsaker, små brødskiver eller annen sunn kost som de liker. På det vis lærer barna seg å "småspise" på et sunt vis. Barn er aktive og trenger jevn tilgang på næring. Med fire måltider om dagen, vil blodsukkeret deres lett synke mellom serveringene, og det kan da være godt med noe å spise imellom. Ved å ha frukt og grønt tilgjengelig, vil barnet også kunne fortsette å lytte til kroppens signaler slik det gjorde da det fikk morsmelk. Og selv kjenne etter når de er tørste, sultne og mette. 

Når det gjelder søtsaker, er det best å ikke tilby barna det som belønning. Hvis søtsaker tilbys som belønning, lærer de små seg at sjokolade og godterier er noe gjevt og bedre enn vanlig mat. Isteden kan du tilby barnet ditt frukt og grønnsaker. Det kan du gjøre ved for eksempel å si at "Hvis du rydder opp lekene dine nå, så skal du få noen appelsin -og eplebåter etterpå". Om det formidles i en lys og fin tone, vil barna umiddelbart glede seg til belønningen. 

Lytt til barna dine og respekter dem når de blir mette. Det er de som kjenner kroppen sin og vet når de er sultne eller ikke. Å spise når man er mett er ikke godt. Så tenk på den lilles mage og ikke på restene som ligger igjen på tallerkenen eller din egen mening om hvor mye barnet burde spise. Barn kan spise forskjellig fra dag til dag; en dag lite, den andre dagen mye. Over tid vil det som oftest jevne seg ut.
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season