Matpakken kan fylles med mye godt og bli både fargerik og innbydende. Det kan den bli ved å legge ved frukt og grønnsaker som eple, banan eller en gulrot. Og til brødskivene, et par salatblader, agurk og paprikaskiver.
Jo mindre porsjoner maten serveres i, jo mer spiser barna. Så del eplet og bananen i to, og ikke legg ved mer enn barnet greier å spise. En halv banan er ofte nok. Om gulroten er stor, så del den opp i små staver. Da blir den både lettere og morsommere å spise.
Spør barnet ditt hva det har lyst til å ha i matpakken sin. Om det ønsker syltetøy og usunt pålegg, kan du foreslå noen sunne alternativer og gi barnet valget mellom dem. Brødskivene kan varieres med grove rundstykker og knekkebrød. Du kan også putte rester fra middagen i et pitabrød. Om du har tid, er det flott om du lager små pizzaer med sammalt hvetemel og grønnsaksfyll. De smaker godt og er en velkommen avveksling fra den vanlige matpakken.
Smør også gjerne matpakken dagen før. Da har du bedre tid enn om morgenen og kan ta det mer med ro ved frokosten.