Sorgen over hunden min

Da jeg hadde levd med angst i rundt 10 år, mistet jeg hunden min. Det hele skjedde fort og uventet, en dag var hun ikke lenger hos meg. Savnet var stort. Så kraftløs som jeg var, visste jeg at jeg ikke kunne stenge sorgen inne. Jeg var allerede fylt med så mye sorg fra før, fra barndommen og årene som voksen. Om jeg ikke gråt og løste opp sorgen over henne, ville jeg bli lammet. Men hvor mye jeg ønsket å gråte, fikk jeg det ikke til. Jeg hadde ikke grått på så lenge jeg kunne huske. Alt av vonde opplevelser hadde lagret seg i kroppen. Til alt hell, brast det for meg noen ganger når jeg var ute og så andre hunder eller ting som minnet meg om henne. I ukene som fulgte lot jeg tårene renne fritt når de kom.

Noen dager etter at jeg mistet henne, gikk jeg til et naturområde hvor vi ofte gikk tur. Etter å ha gått en stund, kom jeg til et sted hvor vi hadde vært, bare noen dager før jeg mistet henne. Jeg gikk bort til stedet der hun satt, ville så gjerne oppleve de gode energiene hun hadde lagt igjen. Jeg hadde ikke før satt bena på marken der hun hadde sittet, før veldige bølger av sorg strømmet gjennom meg, og jeg var på vei til å besvime. Det er sorg! Med ett så jeg det hele så klart. Angsten min var sorg. Bølgene som i alle år hadde skylt gjennom kroppen min var sorg. Følelsen av å ville besvime skjedde når sorgen ble for overveldende. Opplevelsen var stor. Angsten var jo ikke annet enn følelser. Når jeg nå visste hvilken følelse det var som skapte varmebølgene i kroppen min, hadde jeg ikke lenger angst, det var sorg.

Månedene som fulgte ble både triste og lyse. Jo mer jeg fikk kontakt med tårene og gråt over savnet av hunden min, jo lettere ble jeg i det indre. Det var som om tårene også løste opp gammel sorg som jeg bar på fra tidligere. Etter å ha grått og sørget over hunden min, ble jeg fri fra angsten. Takknemligheten min var stor til henne. Ved siden av å ha vært sammen med meg i årene hvor jeg hadde depresjoner og angst, viste det seg at hun også skulle være den som hjalp meg med å forløse angsten og bli fri fra den.
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season