Husdyrene


Bøndenes ønske om profitt gjør dessverre også at de tilsidesetter husdyrenes behov og ønsker. Med det triste resultat at kalvene tas fra mødrene idet de kommer til verden, grisene og sauene står stuet inne i binger, burhønsene står på netting med ødelagte klør og sinn, og fiskene lever i oppdrettsanlegg hvor plassen er så liten at de knapt får oksygen.

I det økologiske landbruket behandler de dyrene bedre. Dyrene på en økologisk gård skal i følge regelverket få være ute i det fri så ofte været tillater det. De skal også gå løse i fjøset og få fór av økologisk gress og korn. Hønene skal gå fritt og ha tilgang til uteareale, i likhet med grisene som også skal få rusle rundt i naturen.

Den økologiske fisken kommer fra oppdrettsanlegg på samme vis som de andre. Forskjellen er at den økologiske laksen har større plass og får økologisk fór. Det er heller ikke tillatt med kjemiske midler eller andre syntetiske stoffer. Små leppefisker spiser isteden opp lakselusen ved behov.
 
Ved å spise økologisk hjelper du dyrene. Jo flere som etterspør økologiske produkter, jo mer vil bøndene legge om til økologisk landbruk. Og vi kan igjen få se det koselige synet av kuer som rusler ute på beite fra vår til høst; lenger enn den korte tiden som loven fastsetter. Ved å kjøpe økologiske produkter gir du penger til en gård hvor dyrene får være ute og oppleve livet. Hvor de får se sollyset og bruke musklene sine og vandre dit de selv ønsker, uten å stå innestengt i en bygning hele sitt liv slik grisene og hønene gjør.
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season