Varm grønnsaksrett

I desember er det hyggelig å kose seg med noe varm mat. En grønnsaksgryte er både næringsrik og morsom å lage. Man kommer fort i godt humør ved synet av de fargerike grønnsakene.

Grønnsaker som er fine å bruke er:
- Poteter
- Gulrøtter
- Kålrabi
- Hodekål
- Purre

Og fremgangsmåten er lett:
Skrell og skjær grønnsakene, med unntak av kålen, i terninger. Kok dem i vann i ca 10 min.
Skjær kålen i strimler og legg dem opp i gryten. Kok videre i 5 min til.
Krydre med salt og pepper. Eller kok grønnsakene i grønnsaksbuljong.

Om du ønsker å lage lapskaus bruker du lite vann, om du vil ha en suppe tilfører du mer.
Og om du vil ha et mer mettende og proteinrikt måltid, kan du tilsette terninger med tofu,
linser eller bønner.

Serveres varm med flatbrød og smør. Velbekomme!
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn
 
            Butterfly Season | Livet | Sinnet | Ernæring | Barn | Dyr | Naturen
SØK Butterfly Season